Ragno (Italija)

Ragno je jedan od istorijskih protagonista rasta i uspeha italijanske industrije keramičkih pločica širom sveta. Osnovan je 1949. godine u Sasuolu. Ragno postaje jedan od ključnih aktera rasta keramičkog okruga zahvaljujući svojoj sposobnosti da proizvodi zidne pločice za kućne prostore.

Tokom 60-ih i 70-ih godina se širi i u proizvodnji ostakljenih pločica za podne i zidne obloge namenjene različitim segmentima građevinske industrije, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Početkom 80-ih uvode se najsavremenije tehnologije automatizovane proizvodnje. To je išlo ruku pod ruku sa ponovnim crtanjem prodajnih i marketinških strategija sa sve većom orijentacijom prema potrebama kupca i tržišta. Ovo je dovelo do razvoj širokog spektra proizvoda u skladu sa potrošačkim trendovima, stilovima i ukusima.

Ragno nudi karakteristike jasno definisanih, pouzdanih rešenja, sa sposobnošću da traju tokom vremena. A opet, stalno se razvija i obnavlja sa dizajnom enterijera novi trendovi. Od porculana do belog tela sa jednokrilnim materijalima i staklenim mozaikom, za unutrašnji i spoljašnji pod i zid obloge. Ragno nudi kompletan, sve više „specijalizovan“ asortiman, koji interaktivno deluje sa svetom arhitektonskog dizajna pomoću modularnih, fleksibilnih rešenja namenjenih stambenim prostorima i još mnogo, mnogo više.
Firma Ragno je u sastavu Marazzi Grupo.

Prikaz 1–15 od 95 rezultata