Kako odabrati pločice za kuhinju?

od strane | feb 4, 2021 | Blog

Kuhinja, kao mesto za kreiranje ukusnih i zdravih jela za našu porodicu, je ono kome se oduvek posvećuje posebna pažnja prilikom uređenja enterijera.

Uz elemente i aparate, zidne i podne keramičke pločice sastavni su deo kuhinje na koji obraćamo pažnju pri uređenju i gde najviše pazimo na usklađivanje boja, uzoraka i dizajna.

Kuhinjske pločice imaju tu estetsku funkciju te svakako daju dizajnerski pečat prostoru, no, kao i u kupatilu, njihova uloga u ovoj prostoriji, takođe je i funkcionalna.

Pločice u kuhinji:

1. Štite zidove od prljavštine i masnoće;

2. Omogućavaju jednostavnije čišćenje i održavanje visokog hivoa higijene;

3. Otporne su na sredstva za čišćenje;

4. Po svom sastavu spadaju u dugovečne materijale.

Imitacija drvenih i kamenih površina neiscrpna je inspiracija za uređenje enterijera, a u kuhinji se takve pločice savršeno uklapaju u celokupno uređenje.

Jednoličnost zidnih pločica za kuhinju, gde je obično reč o manjoj kvadraturi, jer se najčešće postavljaju samo između donjih i gornjih elemenata, dobro će ‘razbiti’ tamnija dekor pločica, romantična cvetna pločica ili zanimljiv kuhinjski motiv digitalno otisnut na keramičku pločicu.

Kad je reč o bojama keramičkih pločica, posebno je popularno korištenje vrlo zasićene zelene, kao i ljubičaste boje, crno-belih kombinacija, kako u kupatilima, tako i u kuhinji.

Efektna kombinacija je spajanje pastelno plave i sjajno narandžaste boje. Izražene boje se izvrsno slažu sa gotovo svim ostalim materijalima… od drveta do metalnih detalja.

Pastelne, kremaste i bež nijanse, svetli tonovi sive ili zelene, pa i žute doprineće nežnosti dizajnerskog potpisa te su česti izbor pločica za kuhinje klasičnog i rustikalnog stila.

Ako još uvek ne možete da se odlučite ili se lomite šta odabrati, pogledajte na našem sajtu varijetet pločica za kuhinje.

Izbora je puno, za svačiji ukus, namenu i praktičnost.

Obojite vaše sveto mesto u domu sa unikatnim pločicama.

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − five =

Da li ste pročitali i …

Grupe keramičkih pločica: Earthenware i Monocottura

Grupe keramičkih pločica: Earthenware i Monocottura

Earthenware Prva grupa su Earthenware pločice ili žargonski grnčarija. To su glazirane zidne pločice sa procentom upijanja vode preko 10%, namenjene unutrašnjoj upotrebi. Oznaka pločica sa navedenim karakteristikama – BIII Gl. Male su mase, krte i visoko porozne, a u...

Klinker pločice (sve o njima)

Klinker pločice (sve o njima)

Opšti pojam "klinker" odnosi se na niz završnih i građevinskih materijala proizvedenih od gline pomoću posebne metode „vučenja“. On je taj koji vam omogućava da postignete maksimalnu čvrstoću, izdržljivost i otpornost na mraz. Važna je činjenica da je klinker ekološki...

Predlog odabira bazenske keramike

Predlog odabira bazenske keramike

Bazen kao deo našeg doma ili sklop većih stambenih i drugih građevina (o čemu je danas reč) zahteva odabir specijalne keramike, kao i načina postavke. Naime, bazeni često sadrže različito “prečišćene” vode, ali su često izloženi niskim i visokim temperaturama, zato...

show blocks helper

Filtriraj po ceni

Proizvodi

Brendovi pločice

Tip pločice

Dizajn pločice

Formati pločice

Rektificirano

Brendovi baterije i slavine

Brendovi sanitarije

Brend tuš kabine

Brendovi vodokotlići

Brend lepkovi i fug mase

Projekat-materijali za postavljanje bazenskih pločica

Projekat-materijali za postavljanje industrijskih pločica

AKCIJE